Πρωτοποριακά Peeling Φαινόλης που κάνουν το πρόσωπο καινούριο

Ακτινοβολώ τα φετινά Χριστούγεννα και όχι μόνο
Η έμπειρη δερματολόγος Δρ. ‘Ολγα Λαζάρου, είναι πάντα στις επάλξεις της ενημέρωσης του αντικειμένου της και για τις φετινές γιορτές μας συστήνει να λάμψουμε και να εξαφανίσουμε τα σημάδια του χρόνου με τα καινούρια, καινοτόμα peeling φαινόλης που διαρκούν μέχρι και δεκαετία!

Όπως εξήγησε στη στήλη: «Peeling είναι η αφαίρεση στιβάδων από την επιφάνεια του δέρματος, είτε μηχανικά (dermabration – μικροκρύσταλλοι) είτε με εφαρμογή ειδικών ουσιών (γλυκολικό οξύ, τριχλωροξεικό οξύ σε διάφορες πυκνότητες, φαινόλη κ.α.). Ανάλογα με το βάθος που φτάνουν τα χωρίζουμε σε επιφανειακά, μεσαία και βαθειά peelings).
Τα επιφανειακά και μεσαία peelings (οξέα φρούτων, τριχλωροξεικό οξύ) αντιμετωπίζουν προβλήματα όχι τόσο έντονα, όπως το θαμπό, άτονο δέρμα ή κάποιες δυσχρωμίες.

Τα βαθειά peelings γίνονται με ειδικό διάλυμα φαινόλης. Είναι κατάλληλα για άτομα που έχουν σοβαρό πρόβλημα φωτογήρανσης και βαθειές ρυτίδες. Λόγω του ότι φτάνουν σε μεγάλο βάθος προκαλούν πολύ έντονη παραγωγή κολλαγόνου. Το δέρμα λειαίνεται και γίνεται φωτεινό, λαμπερό και χωρίς ρυτίδες»

 

Είναι όμως αποτελεσματικά και με διάρκεια; Προκαλούν παρενέργειες;
«Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα θεαματικό στις ρυτίδες καπνιστού, οι οποίες κυριολεκτικά εξαφανίζονται καθώς και σε άλλες προβληματικές περιοχές του προσώπου. Παλιότερα τα peelings αυτά είχαν κάποιες παρενέργειες οι οποίες σήμερα δεν υφίστανται, διότι έχει αλλάξει τόσο η σύνθεσή τους (ελαιώδες διάλυμα φαινόλης), όσο και η εφαρμογή τους.

Η διάρκεια θεραπείας είναι 1,5 ώρα και πρέπει να γίνεται σε εξοπλισμένο ιατρείο και από πιστοποιημένο γιατρό. Απαιτείται προετοιμασία με ειδική κρέμα 15 ημέρες πριν καθώς και 15 μετά, διότι το νέο δέρμα είναι σαν «μωρού» και χρειάζεται συγκεκριμένη περιποίηση καθώς και αντηλιακό με ψηλό δείκτη προστασίας. Η καινοτόμος αυτή εφαρμογή των ειδικών peelings φαινόλης απαιτεί παραμονή στο σπίτι για μία εβδομάδα, ακριβώς. Την έβδομη ημέρα το άτομο επανέρχεται στις εργασιακές και κοινωνικές του υποχρεώσεις και επιτρέπεται, αν θέλει, να χρησιμοποιεί make-up.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και διαρκεί 10 τουλάχιστον χρόνια!

Η Ολγα Λαζάρου κατά τη διάρκεια του εξειδικευμένου σεμιναρίου για τα peelings φαινόλης στην Αθήνα
Με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και τον Dr Rodrigo Ayoub
Πριν την εφαρμογή του peeling φαινόλης στο ιατρείο της Ολγας Λαζάρου
Το αισθητό αποτέλεσμα μείωσης ρυτίδων μετά την εφαιρμογή