Η θεραπεία της τριχόπτωσης είναι θέμα γονιδίων και δεν είναι ίδια για όλους

ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: Όταν το DNA μας «μιλά» για τον καθένα χωριστά!

Kατά μέσο όρο το κεφάλι ενός ενήλικα έχει 100.000 – 130.000 τρίχες. Χάνονται περίπου 100 τρίχες την ημέρα οι οποίες επανεκφύονται. Στο λούσιμο μπορεί να χαθούν πολύ περισσότερες επομένως δεν πρέπει να ανησυχούμε και να πιστεύουμε ότι έχουμε τριχόπτωση μόλις δούμε λίγες πεσμένες τρίχες στην χτένα μας. Ο κύκλος ζωής της τρίχας στα μαλλιά διαρκεί 3 χρόνια.

Η τριχόπτωση είναι μία βαθμιαία και πολυπαραγοντική κατάσταση που καθορίζεται από συνδυασμό εξωγενών και ενδογενών παραγόντων. Στους εξωγενείς παράγοντες ανήκουν:

Το ψυχικό stress, οι ορμόνες (οιστρογόνα, ανδρογόνα, θυροξίνη, κορτιζόνη)
Η διατροφή. Μια διατροφή φτωχή σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά  έχει αρνητική επίδραση στην τρίχα. Επίσης, σημαντικά επιδρούν στον κύκλο ζωής της τρίχας τα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο ψευδάργυρος, τα αμινοξέα όπως η κυστίνη και η μεθετονίνη, καθώς και διάφορες βιταμίνες.

Το κλίμα. Το θερμό κλίμα ευνοεί την τριχοφυΐα.
Οι εποχές του χρόνου, μεγαλύτερη τριχόπτωση παρατηρείται τους φθινοπωρινούς μήνες και την άνοιξη. Η ηλικία, το φύλο και διάφορα προιόντα περιποίησης επηρεάζουν επίσης την τρίχα.

 

ΕΓΚΑΙΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Οι ενδογενείς παράγοντες σχετίζονται με τα γονίδια και την έκφραση τους. Ο έγκαιρος εντοπισμός των αιτιών της τριχόπτωσης είναι σημαντικός για να επιλεγεί η κατάλληλη  θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και για τη διατήρηση των υπαρχόντων τριχοθηλάκων. 

 

ΓΟΝΙΔΙΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ  ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Το ειδικό τεστ για την τριχόπτωσηαναλύει 13 γονίδια που σχετίζονται με την τριχόπτωση.  Έτσισε συνδυασμό με την ανάλυση γενετικών παραγόντων, το ιστορικό του κάθε ασθενή και την κλινική εξέταση έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τις πιο δραστικές θεραπευτικές ουσίες και τη σωστή δοσολογία έτσι ώστε να παρέχουμε εξατομικευμένη θεραπεία με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Είναι μία μη επεμβατική εξέταση εντελώς ανώδυνη, απλή για τον ασθενή που γίνεται μία φορά στη ζωή του

Ιατρικό περιστατικό της κας. Λαζάρου μετά από τρεις συνεδρίες

Η ΕΥΦΥΪΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ
Το γενετικό τεστ τριχόπτωσης TrichoTest σε συνδυασμό με το σωστό εξατομικευμένο και προηγμένο πρωτόκολλο θεραπειών που εφαρμόζουμε στο κέντρο Ιατρικής Αισθητικής  και Δερματολογίας FILOKALIA της κας Όλγας Λαζάρου, φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα που διαρκούν, εξοικονομούν χρόνο και χρήματα από μη αποτελεσματικές θεραπείες.


Πρωτόκολλο θεραπείας αντιμετώπισης τριχόπτωσης που εφαρμόστηκε στο Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και Δερματολογίας FILOKALIA από την Δρ. ‘Ολγα Λαζάρου